Quantcast
Channel: گشت و گذار در دنياي فناوري اطلاعات
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

سانسور از نوع اینترنتی

$
0
0

موضوع فیلترینگ مسئله‌ای است که اکثر کاربران اینترنت کم و بیش با آن آشنا هستند. اما در برخی از کشورها این موضوع به طور جدی پیگیر می‌شود به طوری که بعضا تر و خشک با یکدیگر می‌سوزند. به عنوان نمونه فیلترینگ کل وبلاگ‌هایی که بر روی وردپرس و بلاگر قرار داشتند(+) از جمله وبلاگ خودم که بر روی سرویس دهنده وردپرس بود فیلتر شد آن هم وبلاگی که تنها در حوزه فناوری اطلاعات بود و هر از گاهی مطلبی در آن منتشر می‌شد. خوب حال از این موضوع بگذریم و به سراغ نقشه‌ای از سانسور اینترنتی جهانی برویم. کشورهایی که به رنگ آبی مشخص شده‌اند کشورهای بدون سانسور هستند. کشورهایی که به رنگ زرد نمایش داده شده‌اند کشورهایی هستند که اندکی از وب سایت‌ها دچار فیلترینگ شده‌اند. کشورهای به رنگ قرمز کشورهای تحت نظر گزارشگران بدون مرز است. رنگ مشکی ملت‌هایی را نمایش می‌دهد که فیلترینگ در آن‌ها به طور زیادی اعمال می‌شود البته در مورد کشور تونس (+) که در شمال آفریقا می‌باشد و در نقشه تحتانی به رنگ سیاه است از زمان سرنگون شدن حکومت رئیس جمهور قدیم تونس زین العابدین بن علی در تاریخ 14 ژانویه 2011 (24 دی 89) وضعیت سانسور اینترنت در این کشور تغییر پیدا کرده است.

نمای کلی از وضعیت سانسور اینترنتی در کل جهان

به طور کلی مطالب سانسور شده در اینترنت در وهله اول وبلاگ‌ها را هدف قرار داده است. همان طور که در شکل زیر نمایان است حدود 20 درصد سانسورهای اینترنتی مربوط به وبلاگ‌ها می‌باشد و کمترین موردها که حدود 0.01 درصد است مربوط به سازمان‌های بین‌المللی دولتی است. (تصویر در اندازه بزرگتر)

وضعیت فیلترینگ در ایران به گونه‌ای است که زمانی یک کاربر آدرس یک صفحه فیلترشده را وارد می‌کند به صفحه‌ای به آدرس سایت پیوندها ارجاع داده می‌شود. به سراغ سایت الکسا می‌روم و آمار این سایت را به دست می‌آورم. طبق آمار الکسا این سایت جز یکی از پربیننده ترین سایت‌هایی که توسط کاربران ایرانی بازدید می‌شود به طوری که در بین 100 سایت اول بازدید شده توسط کاربران ایرانی رتبه 5 را به خود اختصاص داده است (+) رتبه‌ای که بعد از گوگل، یاهو، بلاگفا و میهن بلاگ به دست آمده است و حدود 99.6 درصد ترافیک این سایت مربوط به ایران می‌باشد (+).

پ.ن: چندی قبل آقای قدیانی در همایشی گفتند که « ایران جزو 200 كشور مطرح دنیا در استفاده از اینترنت! » است. سوالی که برای من پیش می‌آید اینکه به چه دلیلی باید به خود ببالیم که جزو 200 کشور مطرح دنیا در زمینه استفاده از اینترنت هستیم در حالی که در سراسر گیتی کلا 257 تا کشور بیشتر نداریم و این هم بماند که از لحاظ سرعت اینترنت در رتبه دوم از آخر هستیم



Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Latest Images

Trending Articles





Latest Images